Duurzaamheid en de CO2-Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is een instrument dat bedrijven helpt bij het reduceren van CO2. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten kan nog veel winst worden behaald in energiebesparing, het efficiënt gebruik van materialen en duurzame energie. 

CO2 prestatieladder

Jos van der Graaf bv en Gebr. van der Graaf bv. presteren momenteel op niveau 5 van de CO2 prestatieladder. Met als basisjaar 2017 is het inmiddels gelukt om de jaarlijkse doelstelling met betrekking tot het verminderen van CO2 uitstoot als gevolg van de bedrijfsactiviteiten te realiseren. Gegeven de ervaringen en resultaten tot nu toe, gaan we door op de ingeslagen weg. Daarbij proberen wij als een betrouwbare en milieubewuste partner van en in samerwerking met onze opdrachtgevers de CO2 uitstoot nog verder te beperken. Wij zijn er van overtuigd dat samenwerking de sleutel voor succes is en de aandacht vooral moet worden gericht op scope 3 om tot significante resultaten te komen. 

Mocht u verdere informatie willen dan verwijzen wij u graag naar de website van de SKAO (Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen). 

 

 

Rapporten en projectplan

Om deze doelstelling te realiseren hebben wij onze energiestromen in beeld gebracht met de daaruit voortkomende CO2 uitstoot. Met deze CO2 Emissie Inventaris hebben wij ons energieverbruik geanalyseerd. Het resultaat daarvan leggen wij vast in een CO2 Emissie inventaris rapportage. Onderstaande de rapportage van de afgelopen 3 jaar. 

CO2 voortgangsverslag 2021 H1
* CO2 voortgangsverslag 2021 H2
* CO2 Emissie inventaris 2021

CO2 voortgangsverslag 2022 H1
CO2 voortgangsverslag 2022 H2
CO2 Emissie inventaris 2022

CO2 voortgangsverslag 2023 H1
CO2 voortgangsverslag 2023 H2
CO2 Emissie inventaris 2023

Overige documenten:

 * Kenteninitiatief Rondom GWW "Kring Dordrecht"
 * Beleidsverklaring 2024
 * Energiemanagementactieplan 2024 

 

Met zonnepanelen op ons kantoorpand en loods voorzien wij in onze stroomvoorziening. Een gedeelte van de stroom verbruiken wij direct, overige stroom leveren wij terug aan het electriciteitsnet.
Als wij tekort komen dan wordt deze stroom geleverd door Tibber waarvan de stroom 100% afkomstig is uit hernieuwbare bronnen van Nederlandse bodem. 

 

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid zijn voor Jos van der Graaf bv belangrijke thema’s. Wij streven er naar ons op dit punt maximaal te onderscheiden. Dit doen wij niet alleen met onze kennis en advisering, want een betere wereld begint bij jezelf. Bij nieuwe investeringen kiezen we zoveel mogelijk voor schone bedrijfsauto’s, machines, roetfilters en andere oplossingen die minder milieubelastend zijn om zo de uitstoot van schadelijke stoffen te minimaliseren.

Waarom kiezen voor Jos van der Graaf bv?

  • Flexibele partner met uitstekende service
  • Lokaal georiënteerd (regio Drechtsteden)
  • Brede kennis en complete dienstverlening
  • Geautomatiseerde efficiënte werkwijze
  • Verzekerd van kwaliteit

Jos van der Graaf bv is ISO 9001:2015 en VCA ** gecertificeerd, aangesloten bij Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en bij de Graafcode. 

 

Certificaten

 

Wij werken onder andere voor

Gemeenten, ingenieursbureaus, aannemers, bedrijven en particulieren.